• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

Det koster det

Når du investerer i Danske Invest, nyder du med det samme godt af stordriftsfordelene. Derfor er det ofte en billigere løsning for dig at investere i forening frem for at købe aktier og obligationer direkte.

Det gælder især for udenlandske værdipapirer. Investerer du via Danske Invest, opnår du en stor risikospredning, uden at omkostningerne er uoverskuelige. Samtidig får du adgang til en bred vifte af investeringseksperter fra hele verden. De arbejder for at få dine sparepenge til at vokse bedst muligt.

Konkurrencedygtige omkostninger
Der er naturligvis omkostninger forbundet med at investere via en investeringsforening. Omkostningerne trækkes fra i det afkast, du får af dine investeringer, og derfor er det afgørende, at omkostningerne ligger på et konkurrencedygtigt niveau. Danske Invest har i en årrække haft et omkostningsniveau, der er blandt de billigste på det danske marked.
 

Administrationsomkostninger

Administrationsomkostningerne er omkostningerne ved at drive foreningen. Det omfatter dels en række fælles omkostninger - f.eks. til husleje og lønninger - dels en række betalinger for ydelser, Danske Invest køber uden for huset. Det er f.eks. porteføljerådgivning fra afdelingernes investeringseksperter i Danmark og udlandet samt betaling for distribution af beviserne.

Alle investorerne er med til at dække administrationsomkostningerne
Alle, der har ejer Danske Invest-beviser, er med til at dække disse omkostninger. Jo lavere omkostninger - desto højere bliver investorernes afkast derfor alt andet lige.

Administrationsomkostningerne er typisk højest i de specialiserede aktieafdelinger og lavest i de danske obligationsafdelinger.
 

Vores handelsomkostninger

Når foreningen plejer formuen i den enkelte afdeling og sælger og køber værdipapirer på medlemmernes vegne, skal der typisk betales kurtage på handlerne. Danske Invest handler som stor investor med et bredt kontaktnet til danske og udenlandske vekselerere og banker handler til gunstige satser.

Alle, der har ejet Danske Invest-beviser i løbet af året, er med til at dække disse omkostninger. En række nøgletal i årsregnskaberne belyser handelsomkostningerne.
 

Dine handelsomkostninger

Du betaler kurtage til banken, når du køber og sælger Danske Invest-beviser. Selve opbevaringen af beviserne i bank eller sparekasse er gratis.

Når du handler via en filial
Hvis du handler aktieafdelinger som Danmark, Europa eller Verden via en filial af Danske Bank er hovedreglen, at du betaler 0,75% i kurtage af kursværdien af beviserne. Investerer du i obligationsafdelinger som Dannebrog, Lange Danske eller International betaler du kun 0,15%. Handler du større beløb, er satserne lavere. Banken tager ikke minimumskurtage ved køb og salg af Danske Invest-beviser.

Billigst når du handler via netbanken
Handler du via Danske Netbank, er dine handelsomkostninger lavere, end hvis du handler via en filial.

Gebyr til VP
Når du handler, betaler du gebyr til Værdipapircentralen. Det dækker engangsudgiften ved at registrere beviserne elektronisk. Udgiften er ca. 12,50 kr. pr. handel.

Øvrige omkostninger, når du handler
Derudover er der typisk et kursspread (forskel mellem køber- og sælgerkurserne) på beviserne. Endelig kan din handelskurs ligge lidt over eller lidt under dagens reelle indre værdi af beviserne afhængig af, om der er efterspørgsel efter beviserne eller ej den dag, du sælger.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.