Danske Invest Alternatives -
Global Future

  • Fonden investerer primært i private equity og infrastruktur inden for en række temaer, som vurderes at have en positiv påvirkning på klimaet og et attraktivt økonomisk potentiale i de kommende år.
  • Fonden har et globalt mandat - dog skal minimum 80 procent af investeringerne foretages i OECD-landene.
  • Fonden har forpligtet sig til, at mindst 50% af porteføljen skal være bæredygtige investeringer og at mindst 10% af investeringerne skal opfylde kravene i EU-taksonomien.
  • Minimumsindskuddet for en investering i fonden er 750.000 kroner.





Sådan investerer fonden

Danske Invest Alternatives - Global Future giver investorer adgang til en portefølje af alternative investeringer inden for primært private equity og infrastruktur. 

Fonden har et dobbelt fokus: nemlig at skabe attraktive finansielle afkast og at lave investeringer, som forventes at have en positiv påvirkning på klimaet ved at bidrage til vedvarende energiproduktion og en reduktion i udledningen af drivhusgasser.

Det kan være gennem investereringer i temaer som vedvarende energi, de-karbonisering af tunge industrier, energilagring, virksomheders omstilling mod net-zero, de-karbonisering af transportsektoren, cirkulær økonomi mv. 

Fonden giver adgang til investeringer, der normalt er meget illikvide, men hvor investorer i fonden har mulighed for at indløse deres investeringer på månedsbasis med en forudgående varselsperiode på 3 måneder. I nogle tilfælde kan indløsningen af andele dog tage længere tid, og som udgangspunkt anbefales investorer i fonden at have en tidshorisont på mindst 7 år.

Fonden sigter efter at levere et årligt afkast på 7-10 procent efter omkostninger over en 7-årig periode. Bemærk venligst, at denne prognose ikke er en pålidelig indikator for den fremtidige udvikling, som kan være negativ. Du kan se fondens afkast på denne side.






Unoterede selskaber & infrastruktur

Danske Invest Alternatives - Global Future investerer i to aktivklasser: infrastruktur og private equity dvs. unoterede selskaber.

Fonden giver dermed private investorer adgang til nogle andre aktiver end traditionelle aktie- og obligationsfonde.
 
Nogle gange investerer fonden i selskaber og infrastruktur gennem kapitalfonde. Andre gange investerer den direkte i selskaber eller infrastruktur sammen med andre investorer som fx kapitalfonde. Dette kaldes for en co-investering. 

Hver investering er håndplukket

Hver investering i Danske Invest Alternatives - Global Future bliver nøje udvalgt af fondens porteføljeteam.

Teamet har stor erfaring inden for alternative investeringer, herunder inden for private equity og infrastruktur med fokus på blandt andet den grønne omstilling.

En væsentlig del af teamets arbejde består i løbende at screene investeringsmuligheder og identificere de mest attraktive muligheder, der tilsammen kan udgøre en robust og veldiversificeret portefølje. 

Der skal investeres massivt i den grønne omstilling de kommende år, hvis vi skal nå de globale klimamål. Derfor forventer vi at se en stor volumen af interessante investeringsmuligheder for Danske Invest Alternatives - Global Future i de kommende år. Frederik Hoffmann von Holten, chefporteføljeforvalter, Danske Invest Alternatives - Global Future

Udvalgte investeringer

Her kan du se et udpluk af de investeringer, som fonden har lavet:
 

Navn  Type Samarbejdspartner
Switch Co-investering Climate Adaptive Infrastructure
Intersect Power Co-investering Climate Adaptive Infrastructure
Borkum Riffgrund 3 Co-investering Nuveen Infrastructure
Eurazeo Transition
Infrastructure
Fond Eurazeo
Treysta Co-investering Goldman Sachs
Sidst opdateret den 26.02.2025

Forventet fordeling af aktiver i fonden

Porteføljen i Danske Invest Alternatives - Global Future består typisk af 20% likvide aktiver, primært obligationer. Den resterende andel af porteføljen har en 60/40 fordeling mellem private equity og infrastruktur og en 60/40 fordeling mellem fonde og co-investeringer.

Sidst opdateret den 26.02.2025






Co-investering i Intersect Power

I 2024 investerede Danske Invest Alternatives - Global Future direkte i det amerikanske selskab, Intersect Power. Selskabet udvikler, ejer og driver nogle af de største sol- og batteriprojekter i Californien og Texas, der skal bygges i forbindelse med en række datacentre.

Fonden foretog investeringen sammen med den amerikanske fond, Climate Adaptive Infrastructure, der laver investeringer inden for vand, energi og infrastruktur omkring byer.

Co-investering i Switch Inc.

I  2024 foretog Danske Invest Alternatives - Global Future en direkte investering i den amerikanske datacenteroperatør Switch Inc.

Switch er førende i sin branche, når det gælder brugen af strøm fra ren energi i datacentre. Alle Switch’ datacentre drives af 100 procent vedvarende energi, som kommer fra en kombination af dedikerede solenergifaciliteter og vedvarende energicertifikater (renewable energy certificates - RECs). På den måde bidrager Switch til sine lejeres CO2-reduktionsstrategier.






Teamet bag fonden

Chefporteføljeforvalter Frederik Hoffmann von Holten er ansvarlig for Danske Invest Alternatives - Global Future og for teamet bag fonden. Han har +10 års erfaring inden for M&A med primært fokus på energi og infrastruktur. Han har blandt andet arbejdet for investeringsbanken PJT Partners i deres team inden for energi og infrastruktur samt for private equity-firmaet Blue Water Energy, som har fokus på investeringer inden for omstilling af energisektoren.

Inden han kom til Danske Bank Asset Management var han chef for Corporate M&A i energiselskabet Ørsted, hvor han blandt andet var med til at gennemføre transaktioner inden for infrastruktur til energi, sol- og vindenergi, energihandel og Power-to-X.

Teamet bag fonden er en del af det alternative investeringsteam i Danske Bank Asset Management, som består af 25 investeringsspecialister indenfor alternative investeringer og forvalter mere end EUR 4 mia.






Væsentligste risici ved at investere i fonden

  • Alternative investeringer har begrænset likviditet sammenlignet med traditionelle aktier og obligationer. Især i tider med stor markedsuro på de finansielle markeder kan det være svært at sælge investeringerne på kort sigt, da de er illikvide. Dette kan potentielt også betyde, at det kan tage lang tid for investorer at komme ud af Danske Invest Alternatives – Global Future.
     
  • I modsætning til finansielle instrumenter, der er børsnoterede på regulerede markeder, for hvilke værdiansættelsen kan baseres på tilgængeligheden af priser på nylige transaktioner, kræver direkte investeringer i unoterede finansielle instrumenter valg af passende værdiansættelsesmetoder. Forskellige værdiansættelsesmetoder kan føre til forskellige estimater af investeringens værdi.
     
  • Andele kan kun indløses på månedsbasis med en forudgående varselsperiode på tre måneder – i nogle tilfælde kan indløsningen af andele dog tage længere tid, og vi anbefaler, at investorer i fonden har en tidshorisont på mindst 7 år.  En investering i fonden indebærer, at man ikke har samme likviditet som en anden investering i en traditionel UCITS-fond. Investorer bør derfor være i stand til at kunne modstå perioder med illikviditet.
     
  • Succesen for Danske Invest Alternatives - Global Future vil i høj grad afhænge af det team i Danske Bank Asset Management, som er delegeret porteføljeforvalter for fonden og er udpeget til at lokalisere og udvælge fondens investeringer.
Du kan få et samlet overblik over alle risici ved at investere i fonden, inklusiv de særlige risici, der er forbundet med at investere i private equity og infrastruktur i fondens prospekt, som findes her

Grundig analyse før hver investering

Forud for en investering foretager porteføljeteamet altid en grundig analyse – en såkaldt due diligence – for at afdække, om den pågældende investering lever op til teamets høje krav til investeringerne i Danske Invest Alternatives - Global Future.

Når porteføljeteamet udvælger private equity- og infrastrukturfonde eller co-investeringer i selskaber eller projekter er følgende forhold blandt de væsentligste:

  • Investeringens bæredygtighedsprofil samt tiltro til forvalterens evne til at klassificere investeringen og levere den nødvendige information, der kræves af SFDR-reguleringen, til Danske Invest Alternatives - Global Future.
     
  • Kommercielle forhold som fx en vurdering af det forventede afkast i forhold til risikoen, forvalteren bag investeringen, de sektorer og temaer, som investeringen giver eksponering imod, samt hvordan investeringen passer ind i fondens øvrige portefølje af investeringer.
     
  • Juridiske forhold som fx en grundig vurdering af vilkårene for de enkelte investeringer og en gennemgang af de kontraktmæssige dokumenter.
     
  • Skattemæssige forhold for at sikre, at beskatningen af de enkelte investeringer er hensigtsmæssig i forhold til Danske Invest Alternatives - Global Future og fondens investorer.






Ønsker du at investere i en af vores fonde, så kontakt din investeringsrådgiver i Danske Bank. Hvis du ikke er kunde i Danske Bank, så kontakt 
Private Banking for at høre mere

 

Se vores andre alternative fonde og hedgefonde her