• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Natur og biodiversitet kommer til at fylde mere i investeringer

Danske Invests porteføljeforvalter, Danske Bank Asset Management har skruet op for fokus på natur og biodiversitet i investeringerne.


Klima og natur spiller en stadig vigtigere rolle på investeringsområdet og derfor har Danske Invests porteføljeforvalter, Danske Bank Asset Management, oprettet en ny investeringsafdeling for klima og natur i deres team for ansvarlige investeringer. Afdelingen skal blandt andet analysere, rådgive og støtte de forskellige investeringsteams i forhold til de risici og muligheder, der knytter sig til klima og biodiversitet. Og så skal indsigten bruges i forbindelse med vores aktive ejerskab, hvor vi går i dialog med selskaberne.  

"Undersøgelser fra blandt andre World Economic Forum viser, at verdensøkonomien er afhængig af naturen og dens økosystemer og vi oplever også, at det er en agenda, der fylder stadig mere hos vores kunder og de selskaber, vi investerer i. Alligevel er det et tema, som historisk ikke har fyldt lige så meget som fx klimaforandringerne. Derfor er der behov for, at hele den finansielle sektor øger indsatsen på området,” siger Mads Steinmüller, som er chef for klima og natur-afdelingen i Danske Bank Asset Management.

Ifølge World Economic Forum er den globale biodiversitet afgørende for den fremtidige vækst i mange virksomheder. Over halvdelen af verdens samlede BNP - er moderat eller meget afhængig af naturen og dens ressourcer. 

Afkast og natur hænger tæt sammen

En analyse foretaget af Danske Bank Asset Management understreger også, at der er behov for at tage biodiversitetskrisen lige så alvorligt som klimakrisen. Tæt på hver tredje af de virksomheder, som Danske Bank Asset Management investerer i, er på en eller anden måde stærkt afhængige af naturen. Samtidig udgør 60 pct. af selskaberne en risiko i forhold til at gøre skade på den. Så biodiversitetskrisen kan gå hen og få store konsekvenser for virksomhederne. 

"Vi har lavet denne analyse, da vi som kapitalforvalter er nødt til at forstå, hvordan tabet af biodiversitet påvirker investeringerne. Vi får en indsigt i selskabernes tilgang til biodiversitet, hvilket er vigtigt for, at vi kan understøtte dem i transitionen mod en natur-positiv fremtid og bæredygtige forretningsmodeller,” forklarer Mads Steinmüller. 

Han tilføjer, at Danske Bank Asset Management har forpligtet sig til, inden 2025, at gå i målrettet dialog om biodiversitet med 30 globale selskaber, der alle har en stor påvirkning på hav- og skovområder. 


Håb om også at kunne fremme biodiversitet

I første omgang kommer arbejdet til at fokusere på, hvordan selskaberne undgår at skade biodiversiteten, men Mads Steinmüller håber, at de på sigt også kan være med til at fremme biodiversiteten. 

”Generelt mener vi i Responsible Investments, at selskaberne skal integrere naturen i deres forretningsmodeller og nedbringe deres negative påvirkning på biodiversiteten. Men vi håber også, at selskaberne kan se de langsigtede muligheder i at bevare og genoprette økosystemer og være med til at genskabe og beskytte vandområder og skove - at det på sigt kan blive en god forretning for dem,” siger Mads Steinmüller.

Og her er Mads Steinmüller forventningsfuld.

”Efter min vurdering, så er biodiversitet en agenda, som vil opleve en lignende udvikling som den, vi har set i forhold til klima," siger han og tilføjer, at der allerede er sket en udvikling. 

I 2023 udgav Science-based Targets initiative (SBTi) retningslinjer for global skovrydning efterfulgt af Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD), som publicerede deres vejledninger og anbefalinger. Derudover udformede Business for Nature nye sektorspecifikke direktiver, der anbefaler, hvad virksomheder bør gøre for aktivt at bidrage til en naturpositiv økonomi.

”Initiativerne markerer et væsentligt skridt mod, at det bliver muligt for virksomheder at forbedre deres påvirkning af den globale biodiversitet,” siger Mads Steinmüller. 

I øjeblikket er 48 virksomheder ekskluderet fra Danske Invests fonde på baggrund af skade på biodiversitet.  


Denne publikation er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning. 

Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering. 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager nyhedsbreve med information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mailadresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Ved din registrering af din e-mailadresse giver du samtykke til, at vi sender dig nyhedsbreve.

Vi bruger kun dine e-mailadresse til udsendelse af nyhedsbreve. Vores nyhedsbreve indeholder pixels, der registrerer, om du åbner nyhedsbrevet samt hvornår nyhedsbrevet åbnes (dato og tidspunkt), og hvilke links du klikker på. Disse oplysninger behandler vi på baggrund af dit samtykke, og vi bruger oplysningerne til at forbedre vores nyhedsbreve. Danske Bank er dataansvarlige for behandling af dine oplysninger i forbindelse med udsendelse af nyhedsbreve. Du kan læse mere om behandling af personoplysninger i vores privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.
 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.