DelClose

Danske Invest strammer klimakravene

Fremover finder du som udgangspunkt ikke selskaber i Danske Invests fonde, hvor mere end fem procent af omsætningen kommer fra kul, tjæresand eller tørv. Senest i 2040 vil disse brændselstyper være helt udfaset i fondene.

Danske Invest tager endnu et skridt for at støtte den grønne omstilling igennem investeringer i fondene. Det sker ved, at der nu stilles endnu skrappere krav til selskaberne i fondene, hvor maksimalt fem procent af omsætningen må komme fra aktiviteter inden for kul og tjæresand. Tidligere lå grænsen på 30 procent. Samtidig vil Danske Invest heller ikke investere i selskaber, hvor mere end fem procent af omsætningen kommer fra energiproduktion fra tørv. Hertil vil Danske Invest heller ikke investere i selskaber, der udvider kapaciteten inden for tjæresand eller øger energiproduktionen fra kul eller tørv.
 

Øget fokus på den grønne omstilling

Den skærpede klimakurs inkluderer en målsætning om at have udfaset investeringer i selskaber med aktiviteter inden for de tre brændselstyper senest i 2030 inden for EU og OECD og senest i 2040 for resten af verden.

”Energisektoren er under stor forandring, og fossile energier vil i højere grad blive udskiftet med grønne alternativer. Derfor er det vigtigt, at vi løbende justerer vores tilgang for både at fremtidssikre vores kunders investeringer og være med til at støtte udviklingen mod et mere klimavenligt samfund. De strammere klimakrav understreger, at vi i høj grad har fokus på at reducere klimaforandringerne og dermed bane vejen for den grønne omstilling,” fortæller Robert Mikkelstrup, adm. direktør i Danske Invest.
 

Forandringer igennem dialog

Arbejdet med at understøtte den grønne omstilling, bygger ikke kun på at fravælge de selskaber, der ikke lever op til grænseværdierne. Den store forandring kommer, når de klimabelastende selskaber går fra sort til grøn. Men det kræver forandring.  Derfor kan Danske Invest investere i selskaber, der har en omsætning på over fem procent fra kul, hvis de har en troværdig plan og tager konkrete skridt for at udfase disse brændselstyper. Udfasningsplanen skal i så fald være i overensstemmelse med Parisaftalens udfasningskrav.

”Vi spiller en væsentlig rolle i at påvirke de selskaber vi er investeret i. Takket være en række effektive redskaber og procedurer, kan vi ret objektivt vurdere, hvilke selskaber, der har viljen til at flytte sig i en grønnere retning. Det giver os mulighed for at fokusere vores dialog med disse selskaber og understøtte deres klimarejse. Vi kan skubbe på, så de eksempelvis øger produktionen og anvendelsen af vedvarende energi, reducerer klimabelastningen og bidrager til at komme i mål med de globale klimaambitioner,” fortæller Robert Mikkelstrup.

Danske Invests liste over ekskluderede selskaber tæller dags dato 790 selskaber, hvoraf 26 eksempelvis er ekskluderet på baggrund af tjæresand og 343 på grund af termisk kul. Se den fulde liste her.

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere om juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.